Prima „ninsoare” (?)


Da, au sosit intr-un sfarsit si pe la mine primii fulgi de nea. Le-a luat ceva pana au gasit oraselul asta dar, mai bine mai tarziu decat niciodata. 

Si…ce face tot copilul in ziua de azi cand ninge pentru prima data? Mda, isi actualizeaza statusul de pe facebook: „Ningeeeeeee!!!!”. Dar, noi nu prea am reusit sa facem asta, dat fiind faptul ca ora de limba romana era in plina desfasurare. Clar, toata concentrarea disparuse, geamurile erau toate deschise iar noi, bineinteles, „numaram” fulgii de zapada. Cu totii aveam acelasi plan pentru pauza, iar prin „cu totii” ma refer la…toata scoala. Curtea a inceput sa se umple de fete zambitoare, caciuli si fulare, imediat ce a sunat mult asteptata sonerie, cu totii ne bucuram de atingerea fulgilor. Iar pentru a imortaliza cat mai bine acest moment, telefoane au fost indispensabile. 

Imagine

 

Imagine

In orice caz, a fost chiar frumos. Sincer, nu ma prea dau in vant dupa iarna (nu ma inteleg bine cu gheata, frigul…vremea de afara in general), dar ninsoarea nu se afla pe „lista mea neagra”. Nimic nu poate sa fie mai fascinant decat jocul fulgilor, sentimentul acela placut pe care il ai in momentul in care acestia ti se lipesc de fata si incep sa se topeasca usor pe obrajii imbujorati. Totul devine alb, si incepi sa ai senzatia ca te afli intr-un basm, intr-o poveste, intre paginile unei carti pe care o citesti in fata focului.

In ciuda frigului de afara, iarna a fost mereu, pentru mine, cel mai cald moment al anului. Dupa cum se poate observa, cred, in fiecare oras, inca de la inceputul lunii decembrie, fiecare coltisor, fiecare particica este impodobita cu luminite, decoratiuni, bratuleti si cate si mai cate. Spiritul sarbatorilor ne imbata pe toti cu un fel de frenezie dulce care reuseste in mod miraculos sa ne faca mai buni,  chiar si pentru scurt timp. Iubesc perioada aceasta, iubesc atmosfera si „mirosul” de acasa pe care il simti oriunde ai fi. Ma simt mereu in siguranta acum, oamenii sunt mai fericiti parca, uita pentru moment de probleme. 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s