Cafeneaua de la colt


Mergea in fiecare seara. Era locul ei preferat. Iubea sa stea intr-un colt – cel din parte opusa a usii -, sa-si bea linistita cafeaua si sa priveasca…sa priveasca si sa analizeze cu atentie fiecare persoana din cafenea. Era fascinata de varietatea caracterului omenesc, de atitudinea si comportamentul persoanelor, puse in diferite situatii. Uneori isi lua si caietul de notite cu ea. Ii placea sa faca tot felul de schite, doar de ea stiute, doar de ea intelese, si reusea sa noteze orice anomalie a speciei umane pe care nu o observase pana atunci.

Cand nu mergea, toata lumea se intreba unde e fata cu buzele rosii. Insa ea aparea a doua zi si isi relua siesta.

Observase ca serile sunt diferite. La fel de diferite ca si oamenii. Intr-o seara atmosfera era calda si linistita, in alta tensiunea plutea in aer; intr-una cafeneaua era plina de cupluri si prieteni, in alta, mesele erau ocupate doar de persoane solitare.

Observa ca nu toti barbatii sunt la fel. Vedea deseori femei tratate cu raceala si indiferenta, insa existau si aceste doua cupluri care frecventau cafeneaua…erau minunate. Ea era de fiecare data cu un buchet de flori in mana, el ii deschidea usa si o ajuta cu haina. Nu scotea deloc telefonul din buzunar, focalizandu-si toata atentia asupra ei. Una dintre chelnerite incerca sa ii faca „ochi dulci” unuia dinre barbati, de fiecare data, insa finalul era acelasi: ea nervoasa, el in continuare atent doar la iubita sa.

Observa deseori grupuri de tineri, atat de galagioase…isi amintea de adolescenta ei. Nu iesea des, dar cand o facea, nu regreta deloc.”Copiii din ziua de azi sunt atat de diferiti”, isi spunea uitandu-se cu caldura la ei. Observa ca in fiecare grup exista acel cuplu de „indragostiti” care nu au nici o legatura cu ceilalti, doar din cand in cand reusind sa prinda cate un fragment din discutie. 

Observase ca existau si acei doi „copii” care se plac. Stiu asta amandoi, stiu asta si restul, dar le lipseste cu desavarsire curajul. 

Observase ca exista acel adolescent galagios, care doreste si ar da orice sa fie in centrul atentiei, dar si acei doi copii, tacuti, care analizeaza fiecare persoana din incapere. Iar cand privirile celor doi se intalnesc, toata cafeneaua este luminata de scantei puternice si bombardata de euforie si valuri de caldura. Se regasea atat de bine in povestea celor doi…

Observa totul si iubea asta…uita de frigul si rautatea de afara. Acolo se simtea in siguranta. Doar ea cu sufletul sau. In fiecare seara se redescoperea, in fiecare seara facea cunostinta cu o alta parte a sufletului ei. 

Imagine

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s